PSD Neamț, cea mai „bogată” organizație

de | 21/02/2016 | Fără categorie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a verificat, în a doua parte a anului 2015, veniturile organizațiilor județene politice din Neamț, aferente anului 2014. Au fost verificate organizațiile din Neamț ale PNL, PSD și PDL și, conform rezultatelor, PSD Neamț este cea mai ”bogată” organizație.

Raportul cu previre la PSD Neamț arată faptul că, în 2014, ”ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziţia echipei de control s-a constatat că veniturile Partidului Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Neamț au totalizat 342.773 lei și au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid în sumă de 339.456,50 lei și din donații în sumă de 3.316,50 lei.” Echipa de control a AEP a recomandat reprezentanșilor PSD Neamț ”respectarea prevederilor Legii privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, precum și aprofundarea legislației contabile în vigoare și respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare privind organizarea contabilității”.

PNL Neamț a obținut, în 2014, venituri de 131.971 lei și au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid – în sumă de 49.242 lei – și din donații – în sumă de 82.729 lei. ”De asemenea, s-a constatat faptul că nu a fost efectuată inventarierea patrimoniului în conformitate cu Normele privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de activ şi de pasiv. Recomandări: organizarea și finanțarea activității în conformitate cu prevederile Legii privind finanţarea activității partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată și organizarea contabilității în conformitate cu prevederile Legii contabilităţii”.

Cei mai puțini bani a strâns PDL Neamț. Veniturile organizației județene pentru anul 2014 s-au ridicat la 47.013 lei și au fost obținute din cotizațiile membrilor de partid – în sumă de 8.413 lei – și din donații – în sumă de 38.600 lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.