Peste 250 de șoferi amendați într-o săptămână

de | 22/02/2016 | Fără categorie

În perioada 15 februarie – 21 februarie, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au desfășurat activități în cadrul acțiunii TRUCK & BUS, activitate coordonată de Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene, fiind verificați conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de mărfuri.

În cadrul acestei acțiunii au fost controlate 315 de autovehicule în regim de transport marfă, fiind aplicate 189 de sancțiuni contravenționale, din care 36 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 36 pentru defecțiuni tehnice,15 pentru nereguli privind documentele, nouă pentru neregulile privind tahograful și timpii de odihnă, două pentru nerespectarea prevederilor privind transportului de mărfuri periculoase, una pentru conducerea sub influența alcoolului și 90 pentru alte abateri.

Șoferul prins băut la volan s-a întâlnit cu polițiștii rutieri pe 15 februarie

Oamenii legii au depistat un bărbat de 36 de ani, din Iași, care conducea o autoutilitara, în regim de transport marfă, pe E85, în localitatea Botești, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de până în 0,40% mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă de 945 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

În același interval de timp, polițiștii au controlat și 171 de autovehicule în regim de transport public de persoane, fiind aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, din care 25 pentru nefolosirea centurii de siguranță, zece pentru nereguli privind documentele conducător auto/vehicul/operator transport, șapte pentru nerespectarea regimului legal de viteză, cinci pentru defecțiuni tehnice și 29 pentru alte abateri.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.