Liceeni care au „predat” dragostea de lectură

de | 23/02/2016 | Fără categorie

Un grup de elevi de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț a participat, voluntar, la proiectul „Citește-mi o poveste!”, proiect prin care tinerii liceeni au citit împreună cu elevi din cadrul centrului de plasament „Elena Doamna”.

Proiectul a fost demarat în septembrie anul trecut, urmând să se finalizeze la sfârșitul acestei luni. Inițiativa și-a propus stimularea lecturii în rândul copiilor din centrul de plasament și sprijinirea lor în a-și îmbunătăți performanțele școlare. Beneficiari au fost 30 de voluntari de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” și 40 de copii din cadrul centrului de plasament Elena Doamna – grupați în două echipe: echipa Ascultătorilor – 30 de copii cu vârste cuprinse între patru și zece ani și echipa Cititorilor – zece copii cu vârste între nouă și 15 ani. Liceenii s-au întâlnit periodic cu copiii centrului de plasament și au citit împreună povești, iar echipa Cititorilor a fost îndrumată să preia aceste sarcini și după finalizarea proiectului. „Rezultatele au fost remarcabile, copiii devenind tot mai interesați de lectură, iar mulți dintre cei care aveau dificultăți în a citi au reușit să-și depășească problemele și au devenit tot mai pasionați de cărți. Proiectul se va încheia în februarie, dar va continua printr-o altă activitate, un program de lectură numit «Ora de poveste»“, a declarat Alina Baluș, profesorul coordonator al proiectului.

Întâlnirea de final din cadrul proiectului „Citește-mi o poveste” va coincide cu lansarea „Orei de poveste”, un alt proiect ce va avea un scop similar: acela de a-i determina pe tineri să se îndrepte către lectură.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.