Vicepreședinții CJ, la mâna lui Arcan

de | 26/02/2016 | Fără categorie

Consilierii județeni au votat în ședința de joi, 25 februarie, o nouă organigramă a Consiliului Județean Neamț. Conform noii hotărâri, vicepreședinții Consiliului Județean (CJ) Neamț sunt complet la mâna președintelui instituției, adică a Emiliei Arcan. Proiectul nu a fost votat de consilierii PNL.

”Observ cu mirare că cei doi vicepreședinți din cadrul CJ nu au nimic în subordine. Până acum – și-mi aduc aminte că în această legislatură noi am votat – nu știam cum să reclamăm că nu sunt puși la treabă și voiau cât mai multe. Astăzi, dumneavoastră sunteți singura persoană care decide pentru tot județul Neamț. Totul stă doar în pixul dumneavoastră, ca președintă, iar cei doi…. aș propune să-i schimbăm, să rămână locurile vacante”, a spus Cristian Tapalagă, consilier județean PNL. Acesta a mai reclamat faptul că proiectul a ajuns în fața aleșilor mult prea târziu pentru a fi studiat cu atenție.

”Dacă în celelalte mandate, președintele CJ a considerat, printr-o dispoziție sau prin organigramă, să dea mai multe atribuții, asta este altceva. Eu consider că atâta timp cât avem atâtea direcții – pe buget avem direcție, pe juridic avem direcție, pe management avem direcție – eu zic că acești oameni sunt plătiți din bani publici și îi lăsăm să-și desfășoare activitatea, să motiveze munca prestată. Să fie motivați că primesc salariu și ei să desfășoare activitatea așa cum trebuie și cum scrie la lege. Mai mult decât atât, cu privire la cei doi vicepreședinți, am discutat cu consilierii care vor să discute pe această temă, domnii vicepreședinți au prin dispoziția președintelui aceleași atribuții pe care le-au avut ca și până acum. Domnul vicepreședinte Manoliu are tot ce înseamnă investiții, transport, tot ce înseamnă partea de dezvoltare și domnul Vasiliu are tot ceea ce înseamnă activitatea în asistență socială, tot ce înseamnă spitalele din județul Neamț și cultura”, a răspuns Emilia Arcan, președintele CJ Neamț.

Unul dintre cei doi vicepreședinți a promis că va demisiona dacă va rămâne fără atribuții. ”Dacă se întâmplă ceea ce dumneavoastră reclamați, veți avea demisia mea pe masă într-un minut. Dacă am atribuții, acestea pot fi făcute publice”, a spus vicepreședintele Daniel Vasiliu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.