Vine campania electorală: Consilierii au votat să ia mai puțini bani

de | 26/02/2016 | Fără categorie

Consilierii județeni au votat, în unanimitate, diminuarea indemnizației pe care aleșii județului membri în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a companiei ApaServ o primesc din bugetul companiei.

Neculai Puscasu, consilier județean din partea PSD

Neculai Puscasu, consilier județean din partea PSD

De remarcat este faptul că același partid care a venit cu proiectul privind majorarea indemnizațiilor, în urmă cu doi ani, a venit acum cu propunerea de diminuare a indemnizațiilor. Este vorba despre PSD, iar consilierul care a cerut, în septembrie 2013, majorarea indemnizațiilor pentru reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Neamț în ApaServ, este Neculai Pușcașu. Atunci s-a aprobat ca indemnizația unui consilier județean membru în AGA ApaServ să fie 20% din indemnizația directorului general. Așa s-a ajuns ca pentru o ședință a AGA, un consilier județean să primească 1.777 lei pentru o singură ședință.

De la 1 martie, o asemenea ședință va fi remunerată cu 1.000 de lei. Și pentru ca nu doar consilierii să sufere din cauză că iau mai puțini bani, Dan Vasile Constantin a anunțat că ”în următoare ședință vom lua în discuție și indemnizațiile tuturor administratorilor executivi și neexecutivi de la ApaServ, în sensul diminuării acestora”. Același tratament li se va aplica și membrilor Consiliului de Administrație a ApaServ.

”Mulți consilieri PSD și UNPR au cerut ca această indemnizație să fie zero. Alții au spus că sunt reprezentanții CJ, au foarte multe ședințe într-o lună și orice muncă trebuie să fie răsplătită. Drept pentru care s-a ajuns la această variantă”, a precizat Emilia Arcan, președintele CJ Neamț.

Ca o coincidență, în presa județeană au fost discuții despre cei 11 consilieri membri ai AGA la operatorul de apă, dar reprezentanții CJ Neamț susțin că, în fapt, ideea este a lor și este discutată de mai mult timp.

Interesul pentru un consilier de a fi membru în AGA al societăților Consiliului Județean este justificat, având în vedere că indemnizația pentru o ședință a CJ este de 735 de lei, iar o indemnizație ca membru AGA este mai mare. La societatea Troleibuzul, spre exemplu, indemnizația este cu puțin peste 1.000 de lei. Astfel, pentru câteva ședințe pe lună, un consilier județean câștigă un salariu mediu pe economie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.