Activități locale sprijinite cu 41.000 de lei. Jumătate din bani merg la biserici

de | 29/02/2016 | Fără categorie

Primarul municipiului Roman a propus consilierilor locali un proiect de hotărâre privind aprobarea unor cheltuieli din bugetul local. Proiectul, care va fi dezbătut în ședința ordinară de miercuri, 2 martie, presupune cheltuirea a 41.125 de lei din bugetul local pentru zece proiecte și acțiuni diferite.

Astfel, se dorește alocarea din bugetul local a sumei de 3.000 lei Colegiului Tehnic „Petru Poni” și Colegiului Tehnic „Danubiana” din Roman pentru concursul interjudețean de Matematică α și Ω – ediția a XV-a, din perioada 15 –17 aprilie, a sumei de 1.125 lei Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” pentru premierea câștigătorilor ediției a II-a a concursului interjudețean „Matematica pentru toți” și a încă 3.000 de lei Inspectoratului Școlar Județean Neamț pentru sprijinirea proiectului Olimpiada Națională de Limbi Romanice.

Alți 2.000 lei ar fi necesari Societății Culturale ”Roman Mușat” din Roman pentru editarea volumului Studia Romanensia XIV, în timp ce profesorul Constantin Adamovici ar primi 1.000 de lei pentru editarea volumului „Creație și destin”. Aceeași sumă ar ajunge la profesorul Ovidiu Trifan, pentru acoperirea parțială a cheltuielilor de editare a cărții de cântece și a unui CD intitulat „Carte de cântece pentru copii”.

Alți 20.000 de lei ar ajunge la două biserici: 10.000 de lei la Parohia „Sfântul Nicolae”, pentru lucrări de proiectare și avizare în vederea refacerii șarpantei și schimbarea învelitorii bisericii și încă 10.000 lei la Parohia Romano-Catolică „Sf. Tereza”, necesare pentru acoperirea cheltuielilor de înlocuire totală a acoperișului bisericii.

Clubul Sportiv Bao Roman ar primi 6.000 de lei, în vederea acoperirii parțiale a cheltuielilor de participare la Campionatul european pentru copii și juniori de Qwan Ki Do, ce se va desfășura în perioada 27–28 martie la Verona. Și 4.000 de lei ar fi aprobați pentru Asociația Culturală „Dance Art Valian”,  în vederea achiziționării de echipamente complete de dans.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.