Impozite cu reducere, încă o lună

de | 29/02/2016 | Administrație, Local, Util

Romașcanii mai au la dispoziție doar o lună de zile pentru a achita taxele și impozitele locale cu reducere. Joi, 31 martie, va fi ultima zi în care se va putea plăti cu reducerea de 10%.

De la începutul anului și până acum, mii de romașcani au plătit taxe și impozite locale. În primele zile ale anului, la Camera nr. 15 din Primărie a fost mare aglomerație, cetățenii dorind să scape de datorii cât mai repede cu putință și să profite de reducerea oferită prin lege pentru impozitele  pe clădire și teren.

Cei mai mulți nu au fost bucuroși să audă că trebuie să plătească mai mulți bani. ”Am aproape 1.000 de lei de plătit, pentru casă și teren de 600 de metri pătrați. Este dublu față de anii trecuți și reprezintă un efort financiar important pentru mine”, a spus una dintre persoanele care s-au adresat angajaților de la Direcția de Taxe și Impozite Locale pentru clarificări. Conform noilor reguli din codul fiscal, acum se impozitează și terenul de sub clădire. În plus, primii 400 de metri pătrați trebuie impozitați ca teren curs construcții.

Tot ca o noutate, începând din acest an, orice plată făcută de contribuabil acoperă, mai întâi, datorii mai vechi, inclusiv amenzi. Astfel, dacă știți că aveți sancțiuni contravenționale de achitat sau impozite neplătite de anul trecut, nu veți putea alege ce să datorie să stingeți prima dată.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.