Plată de 18.000 lei pentru plecarea voluntară din firmă

de | 29/02/2016 | Economic, Local

În jur de 100 de angajați de la Arcelor Mittal vor pleca voluntar din fabrică, în perioada următoare. Este vorba de persoane care se apropie de pensie și care vor primi, la plecare, fie salarii compensatorii, fie o sumă considerabilă înainte de plecare. Cei care pleacă în mod voluntar vor primi cel mult 12 salarii compensatorii sau 18.000 de lei, dați o singură dată.

”Salariații care îndeplinesc condiții de pensie până la 31 decembrie 2017 pot opta pentru aceste scheme de plecări voluntare. Cu condiția să nu depășească un an de zile. De exemplu, dacă îndeplinește condiții de pensie în decembrie 2017, el va primi de la angajator o perioadă de un an de zile plăți compensatorii lunare constând în salariul tarifar plus sporuri, rămânând o perioadă de timp descoperită. De asemenea, cei care îndeplinesc condiții de pensie astăzi sau peste două zile sau în cursul anului acesta, vor primi acea sumă fixă care înseamnă 18.000 de lei, a precizat Gheorghe Ciobanu, lider Sindicatul Liber Petrotub.

Liderul de sindicat susține că numărul celor care ar pleca din unitate nu ar fi foarte mare. ”Cred că sunt sub 100, pentru că nu este un aflux, o îmbulzeală în care salariații gata să rupă porțile că luăm bani și hai să plecăm acasă. Așa cum spuneam este opțional, este decizia lor și angajatorul poate accepta sau poate refuza pe unul dintre salariați dacă consideră că este nevoie de el”, a adăugat Gheorghe Ciobanu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.