Elevii de la CNRV ”s-au îmbătat” cu ochelari

de | 02/03/2016 | Fără categorie

Jandarmeria Neamţ şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Neamţ a susținut un eveniment de prevenire a aconsumului de droguri, alături de 200 de elevi din cadrul Colegiului Naţional „Roman Vodă”.

Marţi, 1 martie, locotenent colonel Marius Pascaru din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi Nicoleta Tablan, de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Neamţ, au fost alături de aproximativ 200 de elevi de la Colegiul Naţional „Roman Vodă” în cadrul unei activităţi de prevenire a consumului de droguri.

Specialiştii în prevenire au fost prezenţi printre elevi în urma unei solicitări venite din partea unităţii de învăţământ. Activităţile desfăşurate au avut drept scop creşterea nivelului de informare şi conştientizare cu privire la implicaţiile şi riscurile consumului de droguri ori de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.

În cadrul activităţii au fost prezentate şi materiale filmate cu mărturii ale consumatorilor de droguri, însă partea mai interesantă a venit odată cu folosirea ochelarilor care simulează starea de ebrietate.

Întâlniri similare au avut loc pe 21 ianuarie, la Liceul Tehnologic „Dimitri Leonida” din Piatra Neamţ şi pe 27 ianuarie la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din municipiul Roman.

Aceste activităţi sunt demarate în baza unui proiect de formare de abilităţi de viaţă pentru prevenirea consumului de droguri intitulat „Lecții pentru mâine”, program de care beneficiază mai multe unităţi şcolare din judeţul Neamţ. Acest proiect îşi propune exersarea anumitor abilităţi de viaţă esenţiale în prevenirea consumului şi dependenţei de droguri, abilităţi cum ar fi cele de comunicare, de rezolvare a conflictului, de luare a deciziilor ori abilităţi de a se opune.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.