Închis pentru înșelăciune

de | 02/03/2016 | Fără categorie

Marți după-amiază, în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au acționat pe raza comunei Tămășeni, ocazie cu care au depistat un bărbat de 52 de ani, din localitate, care poseda un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Acesta a fost condamnat prin decizie penală pronunțată de Curtea de Apel Bacău, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de patru ani și șase luni, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. În fapt, în cursul anului 2009, inculpatul a ajutat un administrator al unei societăți din Roman să inducă și să mențină în eroare o altă societate comercială, cu prilejul încheierii și executării unui contract comercial, în scopul obținerii de foloase materiale ilicite. Prejudiciul cauzat a fost de aproximativ de 218.964 lei. Mai exact, cel condamnat la închisoare a cesionat firma unui ”om de paie”, dar a continuat să lucreze din umbră. Așa a înșelat o firmă din Bihor, promițând că îi furnizează echipament pentru instalarea de fibră optică.

Persoana a fost reținută și escortată la Penitenciarul Bacău, în vederea încarcerării.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.