Consilieri loviți de astenie

de | 02/03/2016 | Fără categorie

Consilierii locali parcă au fost loviți de astenia de primăvară la ședința ordinară care a avut loc miercuri, la prânz. Unul dintre proiecte a fost discutat, din nou, la finalul ședinței, fiindcă reprezentantul comisiei de buget-finanțe a propus adoptarea amendamentului la un alt proiect de hotărâre.

Leonard Achiriloaei, președintele comisiei de buget-finanțe din cadru Consiliului Local (CL) Roman, a cerut consilierilor să aprobe un amendament cu privire la includerea și în partea de venituri a sumelor primite de la Guvern pentru tichetele sociale aferente învățământului preșcolar. Amendamentul a fost unul pertinent, fiindcă suma trebuie inclusă atât la venituri cât și la cheltuieli. Doar că proiectul pus în discuție nu era cel referitor la bugetul Primăriei.

”Completare de eroare materială. Este vorba de anexa 1, în care la articolul 57.02.04 este, de fapt, 57.02.03 – tichete decreșă și tichete sociale pentru grădinițe, iar la total pe capitolul învățământ -961 partea de cheltuieli – se transferă și la partea de venituri, în capitolul I, astfel încât pe total venituri avem plus 1.066.000 lei”, a spus Leonard Achiriloaei. ”Deci, când supunem la vot ținem cont de amendamentul dumneavoastră. Avizul comisiei juridice…”, a completat Mihai Armanu, președintele de ședință, care nu și-a dat seama de greșeală. ”Care proiect?”, a întrebat primarul Leoreanu. ”Cred că ați încurcat proiectele. Acum este vorba despre proiectul privind rectificarea bugetului consolidat pentru Spitalul municipal de urgență Roman. Iar acele litere de buget nu se găsesc la dumneavoastră în buget. Deci, la acesta nu cred că este amendament la comisie”, a adăugat Laurențiu Leoreanu.

Același consilier s-a mai încurcat și la un proiect de hotărâre discutat ceva mai târziu. El credea că aprobă vânzarea unor locuințe când, de fapt, discuția era despre vânzarea unor terenuri. Bâlbâiala l-a deranjat pe edilul orașului, care a replicat: ”Domnul, haideți să fim un pic atenți… dacă suntem atenți cu toții.” Chiar și cu aceste încurcături și cu alte câteva mici impedimente, treizeci de proiecte de hotărâre au fost adoptate în mai puțin de 25 de minute. Ceea ce înseamnă că, în medie, un proiect a fost dezbătut și votat în mai puțin de 60 de secunde.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.