Munca de prevenire trebuie continuată: două incendii în nici două ore

de | 06/03/2016 | Fără categorie

Munca de prevenire a pompierilor militari și a celor voluntari trebuie continuată. O dovedesc intervențiile la care salvatorii trebuie să meargă pentru a limita pagubele produse de foc. Spre exemplu, sâmbătă, 5 martie, un incendiu de vegetație uscată a fost anunțat la ora 18.20. Incendiul de vegetaţia uscată şi stufăriş era pe un canal desecat al comunei Ion Creangă. La locul indicat s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD şi au stins incendiul în limitele găsite. Au ars vegetaţie uscată şi stufăriş, pe o suprafaţă de aproximativ 15.000 de metri pătrați. La intervenţie au participat şi doi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ion Creangă.

O oră și jumătate mai târziu, un  alt apel la 112 anunța că a izbucnit un incendiu de vegetaţie pe un teren din comuna Poienari. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman – punctul de lucru Poienari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a fost afectată o suprafaţă de aproximativ zece metri pătrați. Cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.