Polițiștii au făcut zeci de „victime”

de | 06/03/2016 | Fără categorie

Vineri, 4 martie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Neamț împreună cu polițiști din cadrul Biroului Poliție Transporturi Neamț au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și reducerea accidentelor rutiere ce au loc pe drumurile publice în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. În urma desfășurării acțiunii au fost aplicate 46 sancțiuni contravenționale, din care 27 pentru nerespectarea regulilor de trecere la calea ferată, au fost reținute două certificate de înmatriculare și un permis de conducere și a fost constatată o infracțiune.

Sâmbătă, lucrătorii Serviciului Rutier împreună cu lucrători din cadrul Secțiilor de Poliție Rurale au acționat pe raza județului Neamț pentru combaterea excesului de viteză și disciplinarea pietonilor, care constituie principalele cauze ale accidentelor rutiere. Au fost aplicate 142 sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.351 lei, din care 89 sancțiuni pentru depășirea limitei de viteză, au fost sancționați opt pietoni, au fost reținute patru permise de conducere și trei certificate de înmatriculare. Au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier.

În timpul acestor acțiuni, polițiștii au descoperit în trafic și conducători auto care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Vineri dimineață, în jurul orei 10.15, un șofer de 38 de ani a fost găsit la volan pe strada Dumitru Mărtinaș din Roman, iar proba cu etilotestul a fost pozitivă. Același ghinion l-au mai avut, sâmbătă , și doi șoferi – unul de 56 de ani, din Ion Creangă și altul de 43 de ani, din Stănița – prinși de polițiști când circulau prin comunele lor, deși  băuseră alcool înainte.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.