Sorin Cazan, candidatură la „ordin”: va fi candidatul PRU pentru Primăria Roman

de | 06/03/2016 | Local, Politică

Membrii Partidului România Unită (PRU) din Neamț s-au reunit sâmbătă, 5 martie, în sala mare a Primăriei municipiului Roman pentru a participa la conferința de alegeri a organizației municipiale, dar și pentru prezentarea mai multor candidați ai partidului pentru funcția de primar, în diferite localități ale județului.

Bogdan Diaconu

Bogdan Diaconu, președinte PRU

Invitatul cel mai așteptat al întrunirii a fost deputatul Bogdan Diaconu, președintele PRU. Acesta a intrat în sala de ședințe în urma unor tineri îmbrăcați în costume populare românești și pe un fond muzical adecvat costumelor populare.

Președintele interimar al PRU Roman, notarul Alin Tănase, a prezentat raportul de activitate al organizației municipal, după care lucrările conferinței de alegeri au continuat cu alocuțiunea unui invitat din afara partidului. Președintele PSD Roman a vorbit celor prezenți la invitația lui Sorin Cazan, președintele PRU Neamț.

Dan Manoliu conferinta PRU 2016

Dan Manoliu, președinte PSD Roman, vicepreședinte CJ Neamț

”Studiind programul dumneavoastră am văzut că aparația unui partid nou, cu idealurile pe care le aveți, nu poate face decât bine cetățeanului și românului. În multe puncte din acest program pe care l-ați propus pentru România, platformele noastre politice sunt asemănătoare. Și noi, și dumneavoastră luptați pentru același lucru: pentru o mai bună adminsitrație locală, pentru oprirea risipei, pentru un serviciu public în folosul romașcanului, al cetățeanului, în general. Și noi, și dumneavoastră aveți același țel: acela de a păstra națiunea română, acela de a păstra imaginea României, acela de a face ca România să fie tot mai puternică și să aibă un cuvânt tot mai greu de spus pe plan internațional și în UE. Și noi, si dumneavoastră, apreciem și dăm o atenție deosebită agriculturii și satului românesc. Prin fondurile alocate în timpul guvernării Ponta, noi am alocat românilor fonduri din care au ieșit asfaltări, refacerea a ceea ce înseamnă infrastructura culturală, cămine culturale”, a spus Dan Manoliu, președintele PSD Roman.

Sorin Cazan le-a explicat membrilor PRU ce trebuie să facă pentru un scor cât mai mare la alegerile din luna iunie. ”Trebuie să ne canalizăm toate forțele și toate mijloacele și toate ideile, și tot timpul, pentru a aduce voturi de acolo, de unde este bazinul nostru electoral. Aici vorbesc de doctrina partidului. Dacă nu ne respectăm doctrina, putem pleca acasă. Cine a venit pentru funcții, poate pleca acasă, nu e nicio problemă. Partidul România Unită nu împarte funcții ori scaune. Targetul nostru pentru județul Neamț este următorul: minim patru consilieri județeni, minim zece primari și rezultate cât mai bune la toate comunele, minim doi consilieri locali la fiecare comună. Se poate. Suntem în 2016, dar oamenii se simt ca în anul 2000, când PRM a obținut 26%. Nu este imposibil să obținem acest rezultat”, le-a transmis Sorin Cazan celor prezenți.

Lista pentru CL Roman

Mai apoi a fost citită lista celor care vor candida pentru o funcție de consilier local în cadrul Consiliului Local Roman: Ion Aioanei, Dan Anegroaie, Sebastian Argeșanu, Valerică Bangău, Vasile Boldea, Gheorghe Ciobanu, Anca Danci, Gabriel Florea, Romică Flenchea, Liviu Toma, Izabela Iștoc, Florin Jurcău, Constantin Grecea, Ovidiu Lazăr, Daniel Petrea, Adrian Alin Tănase, Valentin Viorel, Ovidiu Sescu, Ioan Șof, Ovidiu Ionuț Țocu, Sorin Tamaș.

Cristina Rosu

Cristina Roșu, președinte PRU Roman

Au urmat alegerile interne, iar președinte al PRU Roman a fost aleasă Cristina Roșu, o tânără fără experiență în politică, care a mulțumit cu emoție vădită celor ce au votat-o. ”Am să încep prin a o felicita pe proaspăta președintă a PRU Roman, doamna Roșu. În primul rând pentru emoții,pentru că suntem un partid al emoțiilor, un partid al pasiunii, care ne mână în lupta de a păstra ceea ce este valoros și românesc. Vreau să felicit toată echipa PRU Roman pentru ceea ce ați făcut și, vreau, totodată, să îl prezint pe candidatul PRU pentru Primăria municipiului Roman, domnul Sorin Cazan”, a afirmat Bogdan Diaconu, președintele PRU. ”Eu vă mulțumesc, domnule președinte Diaconu, dar noi am avut o altă vorbă. Însă, unde este ordin nu este tocmeală. Voi candida și nu voi fi doar un candiat, mă voi lupta cu adevărat. Voi încerca să fac tot ce pot să scot un rezultat bun și fără să mă fac plăcut oamenilor”, a zis candidatul Sorin Cazan.

În cadrul acțiunii au mai fost prezentați și candidați din alte localități, dar nu din toate unitățile administrativ-teritoriale ale județului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.