Se depun dosarele pentru tichetele sociale

de | 08/03/2016 | Fără categorie

Până la sfârșitul săptămânii, romașcanii care se încadrează în condițiile impuse de hotărârea Consiliului Local pentru acordarea de tichete sociale, trebuie să depună  dosarul aferent. Distribuirea tichetelor sociale se face de patru ori pe an. fiecare tichet este în valoare de 50 de lei și poate fi folosit în vederea achiziţionării de alimente de bază şi medicamente. Beneficiază de tichete sociale orice familie în care cel puțin un membru este pensionar, persoanele singure pensionare sau persoanele cu handicap care au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Roman şi realizează venituri nete ce nu depășesc 750 lei/lună/membru de familie.

Acte necesare

Potențialii beneficiari trebuie să depună la secretariatul Direcției de Asistență Socială un dosar cu următoarele acte: cerere tip şi declaraţie pe proprie răspundere pentru acordarea sprijinului material constând în tichete sociale, copie după cupon pensie sau indemnizaţie de handicap din luna anterioara depunerii cererii, declaratie pe propria raspundere ca nu realizează venituri, pentru sotul/sotia, care nu este pensionar(ă), adeverinta de salariat cu venitul net din luna anterioara depunerii cererii pentru celalalt sot, unde este cazul, copie dupa certificatul de căsătorie, copie certificat deces soţ/soţie, copie dupa certificatul de încadrare în grad de handicap, copie buletin identitate sau carte identitate, imputernicire specifica, în cazul persoanelor nedeplasabile.

Tichetele sociale se acordă, anul acesta, în următoarele patru perioade:  21 martie – 15 aprilie, 20 iunie – 4 iulie, 26 septembrie – 10 octombrie și 5 decembrie – 19 decembrie. Dosarul cu acte este depus de persoana solicitantă la sediul Direcției de Asistență Socială o singură dată, respectiv în luna martie pentru persoanele care vor sa beneficieze de patru ori pe an de acest serviciu social.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.