Asistații social, echipă cu angajați ai Primăriei

de | 09/03/2016 | Actualitate, Local

Conform unei hotărâri a Consiliului Local Roman, persoanele care beneficiază de ajutor social trebuie să presteze, lunar, ore de muncă în folosul comunității, efectuând diverse activități. Persoanele care nu fac acest lucru pierd dreptul de a primi ajutor social. Începând cu această lună, mai mulți beneficiari de ajutor social au fost chemați să curețe mai multe zone din oraș.

”S-a făcut cu echipă din cadrul Primărie: saci, mașină, utilaje, iar cu personal uman , cu beneficiari ai Legii 416 (privind acordarea ajutorului social). S-a lucrat pentru salubrizare nu numai la Matei Millo, zona Moldovei, cartodrom. Ci și pe strada Banatului, și la OLF și în celelalte alte zone, inclusiv în Parcul municipal, inclusiv pe cursurile de apă. Am făcut echipe mixte pentru că erau diferite discuții aici și unii ziceau: da, dacă chemăm beneficiari de 416, dacă n-ai om lângă ei nu fac treabă, trebuie să-I păzească, pierdem oameni. Uite ce m-am gândit eu: nu mergem cu paznici și cu oameni; facem echipe mixte. Vin oameni din primărie care trebuie să lucreze și vin și de la 416. Și în felul acesta m-am gândit eu că se vor păzi unii pe alții și vor lucra de rușinea celuilalt”.

În 2015, în fiecare lună au lucrat pentru comunitate între 100 și 140 de asistați social. Fiecare persoană a lucrat, în medie, 60 de ore, adică 6-7 zile pentru ajutorul social oferit. Valoarea acestuia diferă de la caz la caz, în funcție de numărul membrilor unei familii.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.