Din cauza datoriilor, un romașcan vrea să-și vândă o parte din organe

de | 13/03/2016 | Fără categorie

Disperat că nu are bani pentru a plăti o spitalizare în Franța, un tânăr din Roman a pus un anunț pe un site pe care mulți cetățeni oferă spre vânzare diverse bunuri. Doar că tânărul romașcan nu caută cumpărători pentru un lucru, ci pentru un organ. Aceasta a scris că vrea să vândă ”un rinichi, am nevoie de bani ca să îmi plătesc spitalizarea din Paris, unde am fost internat în anul 2014”. Tânărul cere 6.000 de euro pentru a ceda unul din rinichii săi, dar nu exclude să vândă și un alt organ, dacă acest lucru îi va aduce banii de care spune că are nevoie.

Bărbatul de 27 de ani nu este la prima extravaganță. El a amenințat de multe ori cu sinuciderea, în anii din urmă – din motive diferite, în principal din cauză că se simțea nedreptățit de autorități și de societate –, fiind cunoscut oamenilor legii din cauza comportamentului său.

Anunțul său nu a fost cenzurat de administratorii site-ului, deși vânzarea de organe în România este ilegală și se pedepsește cu închisoarea.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.