Peste 1,4 milioane de puieți vor fi plantați în Neamț

de | 14/03/2016 | Fără categorie

Direcția Silvică Neamț anunță că, în această primăvară, în fondul forestier proprietate publică a statului va realiza lucrări de regenerare a pădurilor, pe o suprafaţă de 795 de hectare. Din suprafața totală, 587 de hectare reprezintă regenerări naturale, 208 de hectare sunt regenerări artificiale, 53,61hectare înseamnă completări curente și 28,95 vor fi refaceri pentru plantatiile calamitate in anul 2015 .

Pentru suprafata de 290.56 de hectare, care se va parcurge în acest an cu lucrări de regenerare (împăduriri, completări curente și refaceri), se vor folosi peste 1.450.000 de puieţi forestieri, asiguraţi în proportie de 99% din pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice Neamţ.

”Deoarece conditiile termice permit acest lucru, au inceput lucrările de scoatere a puieţilor din pepiniere, urmate imediat şi de plantarea acestora, pentru a se beneficia de avantajele excedentului hidric din sol din această perioadă. Pentru asigurarea materialului săditor necesar în anii care vor veni, sunt incluse în programul, din această primăvară încă o serie de lucrări, şi anume: înfiinţarea în solarii a unei suprafeţe de 870 de metri pătrați semănături de molid şi larice; înfiinţarea în pepiniere a semănăturilor de salcâm pe suprafața de 40 ari; lucrări de repicaj pentru un număr de 1.078.000 puieţi de molid şi larice, care vor ocupa o suprafaţă de 127 ari”, se arată într-un comunicat al Direcției Silvice Neamț.

Activitatea de regenerare a pădurilor nu constă doar în lucrările de împădurire. Ele sunt precedate de o serie de activităţi desfăşurate pe durata întregului an, cum ar fi recoltarea şi prelucrarea seminţelor, munca exercitată prin prestarea lucrărilor în: solarii, pepiniere, plantaj și nu numai. După încheierea campaniei se desfăşoară activităţi care urmăresc reuşita regenerărilor, precum şi îngrijirea arboretelor tinere.

Direcţia Silvică Neamţ invită și în acest an locuitorii judeţului, autorităţile locale, şcolile, alte instituţii ce își doresc să fie aproape de natură, să participe alături de personalul silvic la lucrările de regenerare a pădurii, manifestări desfăşurate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva în scopul măririi suprafeţei împădurite, la nivelul judeţului Neamţ, şi grupate sub genericul ”Luna plantării arborilor 2016”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.