Impozitele pe terenurile agricole intravilane se modifică

de | 15/03/2016 | Fără categorie

Guvernul a modificat normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal privind modul în care se impozitează terenurile agricole amplasate în intravilan. Până acum se aplica un regim de impozitare diferențiat, proprietarii acestora fiind obligați să plătească 400 metri pătrați din teren cu impozitul aferent unui teren cu construcții.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat că s-a renunțat la această prevedere, normele modificate prevăd în acest caz că “impozitul pe terenurile amplasate în intravilan, înregistrate în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții, în limita a 400 de metri pătrați, calculați o singură dată, se determină de la categoria de folosință teren neproductiv”.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.