Școală nouă în satul Băneasa

de | 15/03/2016 | Fără categorie

Elevii din satul Băneasa, comuna Bozieni, vor învăța într-o școală nouă, realizată cu bani de la bugetul local al comunității. Administrația locală a comunei a votat, la începutul acestui an, în cadrul bugetului de investiții pe 2016, alocarea a 320.000 de lei pentru noua construcție. Luni, 14 martie, preotul satului și autoritățile locale au participat la sfințirea locului pe care se va ridica noua școală. ”Va fi o școală cu mansardă, la acest moment în Băneasa este o școală care aproape stă să cadă. Este o clădire veche, din paiantă. În această școală învață 17 copii din clasele I-IV, la simultan, cu o singură învățătoare. Am mers și am sfințit locul cu dirigintele șantier, constructorul, beneficiarul. S-a dat drumul la lucrări, iar în termen de maxim 16 luni investiția trebuie să fie gata, pentru ca în anul școlar 2016-2017 copiii să învețe în școala nouă”, a afirmat Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni.

În satul Băneasa locuiesc acum în jur de 130 de persoane, adică aproximativ 40 de familii. Cu toate acestea, primarul Grumezescu este optimist cu privire la viitorul acestui sat. ”Este un sat sărcăcios; au terenuri multe la dispoziție, dar de proastă calitate, au vite, dar nu au vite de rasă. Eu văd viață în această localitate și peste 50 de ani, fiindcă au început să se întoarcă tineri din străinătate și au ridicat case noi. E posibil ca numărul de copii să crească”, a adăugat primarul Grumezescu.

Noua școală va fi din cărămidă și va avea mansardă, centrală termică,  toate utilitățile, sală de sport, dar și cancelarie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.