Comunicat de presă: Directorul Lazăr a fost demis

de | 17/03/2016 | Fără categorie

La propunerea Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, managerul unității spitalicești, doctorul Ioan Lazăr, a fost revocat din funcție, prin semnătura președintelui Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan. „În data de 3 martie 2016, Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a adoptat Hotărârea nr. 6, prin care propune încetarea Contractului de management nr. 10503/20022 din 28 august 2013, în baza prevederilor art. 23, coroborate cu cele ale art. 22, lit. «k» din contractul de management. Am ținut cont de respectiva hotărâre a Consiliului de Administrație și am apreciat ca fiind necesară încetarea contractului de management încheiat între Consiliul Județean Neamț și domnul Ioan Lazăr, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, emițând o notificare în acest sens, care a fost transmisă către cel vizat de respectivul document“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.

Notificarea purtând numărul 5.507/16.03.2016, privind încetarea contractului de management a fost adusă la cunoștința doctorului Ioan Lazăr prin curier și prin fax. În notificare se precizează faptul că respectivul contract a încetat începând cu data de 16 martie 2016, întrucât membrii Consiliului de Administrație al spitalului au făcut referire la abateri în activitatea managerială de la legislația în vigoare, abateri constatate de către organele de control și instituțiile abilitate, precum Curtea de Conturi, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, Parchet etc.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.