Comunicat de presă: „Ora Pământului” la Roman

de | 17/03/2016 | Fără categorie

Primăria Municipului Roman s-a alăturat şi în acest an evenimentului Earth Hour – Ora Pământului, care îşi va desfăşura activităţile acestei ediţii sub motto-ul „Dăruiește naturii din energia ta”. Romaşcanii sunt invitaţi să stingă luminile pe 19 martie, de la ora locală 20.30, alături de alte 7.000 de orașe din peste160 de țări.

Pentru a marca acest eveniment municipalitatea romaşcană va organiza următoarele activităţi:

  • începând cu ora 2015  se va organiza un tur ciclistic pe două trasee, în acelaşi timp:
    • traseul 1 (pentru elevii de liceu): parcarea Lidl din cartierul Favorit până în piața Roman-Vodă, în fața statuii lui Roman Mușat;
    • traseul 2 (pentru elevii de gimnaziu): parcarea Lidl din cartierul Mihai Viteazul până în piața Roman-Vodă, în fața statuii lui Roman Mușat.

La locurile de întâlnire stabilite vor participa doar elevii anunţaţi de unităţile de învăţământ (însoţiţi de cel puţin un cadru didactic), care vor avea bicicletele echipate complet pentru circulația pe timp de noapte pe drumurile publice şi vor purta echipament corespunzător de protecție și avertizare (căști, veste reflectorizante).

După încheierea celor două tururi ciclistice, participanții vor lua parte la un scurt moment artistic în fața statuii lui Roman Mușat, unde vor fi aprinse şi candele ce vor contura simboluri ale campaniei Earth Hour.

Ca la fiecare ediţie, în intervalul orar 20:30-21:30 se va întrerupe iluminatul public pe Bulevardul Roman Muşat (de la Poarta Sud – Cartierul Favorit până la Giratoriul Florilor), iar pe toată durata nopţii dintre 19 şi 20 martie 2016, începând cu 20.30 se va întrerupe şi iluminatul ornamental al clădirilor aparţinând administraţiei publice locale.

Earth Hour este momentul în care ne putem hotărî să reciclăm, să mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta, să facem dușuri mai scurte, să trecem la sursele regenerabile de energie sau să ne schimbăm obiceiurile de consum.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.