Discuții între oamenii de afaceri și autorități pentru realizarea unui parc industrial

de | 18/03/2016 | Fără categorie

Consiliul Județean Neamț a găzduit, o întâlnire a unor autorități județene și locale și parlamentari care au dat curs invitației cu oameni de afaceri din Neamț, interesați de realizarea unui parc industrial în județ. Oamenii de afaceri au prezentat problemele cu care se confruntă în sfera și au făcut propuneri pentru îmbunătățirea situației, având în vedere legislația neprietenoasă din domeniu. Discuțiile au vizat și lipsa forței de muncă, a oamenilor calificați în diverse domenii industriale și lipsa infrastructurii rutiere în județ. După lungi discuții s-a concluzionat că este oportună înființarea unui parc industrial în județul Neamț.

În cadrul aceleiași întâlniri s-a apreciat faptul că în județ vor funcționa în învățământul de masă școli profesionale cu clase care să pregătească specialiști, la cererea agenților economici în căutare de angajați.

Parlamentarii prezenți la discuții au recunoscut faptul că legislația românească este în cele mai multe cazuri potrivnică dezvoltării economiei și că este nevoie de o relaxare a ei. De asemenea, au susținut faptul că în ciuda insistențelor lor ca județul Neamț să aibă legătură la o cale de acces modernă cu Ardealul și Vestul Europei, deocamdată nu au avut succes.

După aceasta și multe alte interpelări care s-au derulat pe parcursul a mai bine de trei ore, s-a stabilit constituirea unui grup de lucru, format din cinci oameni de afaceri din județ, inițiatorii proiectului privind înființarea parcului industrial, care luni, 21 martie, va avea o nouă întâlnire cu autoritățile județene, în cadrul căreia se va ține cont de propunerile și ideile lansate de către oamenii de afaceri în cadrul întrunirii de joi. Atunci vor fi făcuți primii pași pentru stabilirea formei juridice a proiectului și se va stabili concret cum se va realiza implementarea lui. „În calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț, salut inițiativa mediului de afaceri, a reprezentanților administrației județene și locale și a tuturor celor care s-au gândit deja ori vor adera la ideea înființării unui parc industrial în zona noastră. Deși pare o inovație în domeniu, vreau să precizez că există județe în țară în care sunt astfel de parcuri industriale și unele se dovedesc a fi extrem de utile, venind în întâmpinarea problemelor mediului economic.

Consiliul Județean Neamț este deschis oricărei acțiuni de dezvoltare județeană și ca președinte al acestei instituții mă alătur susținătorilor proiectului pentru a pune fundamentul unui astfel de parc industrial. Consider că asta ar fi o cale spre dezvoltarea județului, un sprijin pentru crearea de noi locuri de muncă, o posibilitate de identificare a unor noi afaceri și de atragere a unor investitori în zonă, fie ei din Neamț sau din țară și chiar din străinătate“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.