Delegație din Olanda în județul Neamț

de | 23/03/2016 | Fără categorie

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord Est derulează, în această perioadă, un proiect comun cu o agenție similară din Olanda. Zilele acestea, opt persoane din Olanda de Nord sunt prezente înregiunea Nord-Est și participă la evenimente ale ARD Nord Est. ”Azi suntem la Iași, la Facultatea deTextile, iar marți, 22 martie, oaspeții noștri au participat la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord Est, organ deliberativ al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord Est. În luna aprilie vor urma două workshop-uri, unul aici, unul în Olanda, apoi vom trage concluziile și ne vom pune de acord cu privire la proiectele concrete care se vor derula în parteneriat”, a afirmat Vasile Asandei, directorul general al ADR Nord Est.

Ședința de marți a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord Est s-a desfășurat în prezența președinților de consilii județene din regiunea Nord Est, reprezentanți ai consiliilor locale municipale și orășenești din fiecare județ al regiunii și a delegației Alianței Provinciilor din Olanda de Nord (SNN). „Mă bucur că avem oaspeți renumiți pentru abilitățile de a lucra pe proiecte, renumiți în a identifica soluțiile cele mai potrivite pentru dezvoltare din cât mai multe puncte de vedere și cred că venind în fața noastră cu exemple de bună practică, vom avea ce învăța de la noii noștri colaboratori. Salut prezența dumnealor în regiunea noastră, sper să rămână cu amintiri frumoase din această vizită și pe viitor îmi doresc să avem cât mai dese colaborări, pentru o dezvoltare complementară a regiunii noastre și a regiunii pe care o reprezintă dumnealor“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.