Ședință pentru alegerile locale

de | 30/03/2016 | Politică

Prefectul judeţului a condus miercuri, 30 martie, instruirea organizată cu primarii şi secretarii localităţilor în scopul prezentării sarcinilor ce le revin pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor locale ce vor avea loc pe 5 iunie, aşa cum sunt prevăzute de actele normative din domeniu. La instruire au mai fost convocaţi membrii Comisiei Tehnice Judeţene, reprezentanţi ai biroului teritorial al Autorităţii Electorale Permanente şi ai Grupului Tehnic de Lucru.

Au avut intervenţii pe probleme specifice alegerilor, fiecare în domeniul său de activitate, reprezentanţi ai : biroului teritorial al Autorităţii Electorale Permanente, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şi ai Instituţiei prefectului. Totodată au fost enumerate activităţile desfăşurate până în prezent de Instituţia Prefectului în colaborare cu primăriile, precum şi activităţile ce vor avea loc în perioada următoare.

În acest context, şeful serviciului din Instituţia prefectului, responsabil cu organizarea alegerilor, a atras atenţia asupra respectării activităţilor şi termenelor cuprinse în Programul calendaristic al alegerilor şi a cerut primarilor să parcurgă cu atenţie legislaţia în domeniu.

Sunt câteva noutăţi legislative şi aş aminti doar câteva dintre ele. Este primul proces electoral în care se va implementa un sistem informatic de monitorizare a prezenţei la vot și de prevenire a votului ilegal. În fiecare secţie de votare va fi prezent un operator de calculator, iar desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare și a locţiitorilor acestora se face prin tragere la sorţi computerizată, din rândul membrilor Corpului experţilor electorali”, a precizat prefectul Niculina Dobrilă.

„Am folosit această primă instruire pe tema alegerilor din iunie pentru a distribui o ediție specială a Monitorului Oficial al județului Neamț, care cuprinde actele administrative referitoare la organizarea procesului electoral din data de 5 iunie 2016. Câte un exemplar din această publicație a ajuns la fiecare primar și secretar de primărie din județ și la fiecare dintre participanții la instruire“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.

La instruire au participat reprezentanţii tuturor autorităţilor publice locale din judeţ.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.