Pieta Imobiliare a pierdut facilități fiscale de zeci de mii de lei

de | 31/03/2016 | Fără categorie

Din cauză ca a avut datorii la bugetul de stat, firma pe al cărui teren funcționează fabrica de airbag-uri TRW a pierdut scutirea de la plata taxelor și impozitelor locale.

La data de 29 februarie, SC Pieta Imobiliare SRL a depus o cerere cu privire la revizuirea facilităţilor fiscale, în conformitate cu prevederile schemei de ajutor de minimis pentru stimularea atragerii de investiţii şi susţinerea dezvoltării economice durabile în municipiul Roman, solicitând scutirea impozitului pe teren şi diminuarea impozitului pe clădirile modernizate conform autorizatiilor de construcţie. În urma verificărilor efectuate de Serviciul Impozite și Taxe Persoane Juridice, s-a constatat că, la 31 decembrie 2015, societatea figura cu debite restante la bugetul de stat si la bugetul local, lucru ce contravine conditiilor de acordare a facilităţilor fiscale. Aceste debite au fost achitate între timp, dar mult prea târziu pentru ca firma să mai primească ajutor de minimis.

Astfel, consilierii locali au votat miercuri, 30 martie, respingerea solicitării SC Pieta Imobiliare. În 2015, doar diminuarea pentru impozitul pe clădiri a însemnat o facilitate fiscală de 78.003 lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.