Medicii de familie nu eliberează rețete

de | 01/04/2016 | Fără categorie

Medicii de familie din județul Neamț nu eliberează rețete gratuite și compensate vineri, 1 aprilie, și luni, 4 aprilie. Hotărârea medicilor de familie din județul nostru se alianiază la decizia luată la nivel național. În ședința comună a Patronatului Medicilor de Familie Neamț și a Asociației Patronale a Medicilor de Familie Neamț, care a avut loc joi, 31 martie, s-a hotărât, în unanimitate, ca medicii nemțeni ”să fie solidari cu toți medicii de familie din țară și în data de 1 și 4 aprilie nu vor eliberadocumente în relație contractuală, deoarece nu au semnat încă actul adițional”, se arată comunicatul comun al patronatului Medicilor de Familie Neamț și al Asociație Patronale a medicilor de familie și medicină generală Neamț.

De asemenea, cu majoritate de voturi s-a decis că noul contract cu Casa de Asigurări de Sănătate nu va fi semnat pe data de 1 iulie, dacă acesta nu ține cont de cerințele medicilor de familie. Iar medicii solicită ”creterea finanțării medicinii de familie la 12% din Fondul de sănătate, așa cum este în toate țările europene” și ”drept de negociere real al contractului cadru și a normelor de aplicare”, se mai arată în același document.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.