Au „evadat” din arestul la domiciliu

de | 01/04/2016 | Fără categorie

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii nemțeni au supravegheat judiciar 154 de persoane, în primele trei luni fiind dispuse măsuri preventive de supraveghere față de 62 de nemțeni. Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin structurile de ordine publică și investigații criminale verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

De la începutul anului, polițiștii nemțeni au înaintat către organele judiciare 20 de sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe față de persoanele supravegheate, în șapte cazuri fiind dispusă măsura arestului preventiv, iar în două cazuri măsura arestului la domiciliu. Astfel, în primele trei luni ale anului, 125 de persoane au fost supravegheate judiciar privind respectarea obligațiilor impuse prin măsura controlului judiciar, iar față de alte 29 de persoane arestate la domiciliu au fost desfășurate activităţi specifice supravegherii judiciare.

Recent, pe 25 martie, polițiștii au înaintat instanței de judecată sesizarea motivată pentru luarea unei măsuri preventive mai severe față de doi bărbați de 17 și 41 de ani, ambii din Icușești care și-a încălcat obligațiile dispuse prin măsura arestului la domiciliu de către Judecătoria Roman, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt. Cei doi bărbați au încălcat obligația de a nu părăsi domiciliul fără încuviințarea instanței de judecată. Bărbatul de 41 de ani a fost identificat, pe 5 martie, deplasându-se pe raza comunei Icușești, iar în data de 19 martie tânărul de 17 ani a fost depistat pe raza localității de domiciliu. Totodată acesta din urmă a săvârșit, în perioada de supraveghere, o nouă infracțiune de furt. Astfel, față de cei doi bărbați instanța de judecată a emis mandatele de arestare preventivă, ca urmare a nerespectării măsurilor arestului la domiciliu pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Aceștia au fost introduşi în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Neamt pentru o perioadă de 30 zile.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.