Jandarmii își serbează ziua

de | 01/04/2016 | Fără categorie

Jandarmii sărbătoresc duminică, 3 aprilie, 166 de ani de la înființare. Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române este 3 aprilie 1850 când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi. Prin această lege, s-a dat statutul juridic armei Jandarmeriei şi s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare ale acesteia.

Jandarmii nemțeni s-au reunit vineri, 1 aprilie, în sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț. Printre cei care i-au felicitat pe jandarmi a fost și Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț. „Cu bucurie adresez un sincer «La mulți ani!» unora dintre profesioniștii acestei țări, oameni competenți, care asigură ordinea și siguranța publică! Jandarmeria română este o instituție a cărei existență se simte pregnant în rândul societății civile. Jandarmii sunt cei pentru care curajul, demnitatea și altruismul sunt caracteristicile de bază! Vă doresc să rămâneți exemplul care ați fost până acum! Am mare încredere în profesionalismul și spiritul de responsabilitate ale dumneavoastră! În calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț, vă asigur de tot sprijinul instituției pe care o reprezint. Vă doresc misiuni ușoare și să rămâneţi acelaşi corp de elită responsabil şi loial intereselor statului român! Succes în activitatea pe care o desfăşuraţi, sănătate, putere de muncă şi un sincer «La mulți ani!»”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.