Emilia Arcan a câștigat împotriva ANI

de | 04/04/2016 | Fără categorie

Emilia Arcan a câștigat procesul împotriva Agenției Naționale de Integritate. Decizia Curții de Apel Bacău poate fi atacată, dar președintele Consiliului Județean Neamț susține că este încrezătoare cu privire la rezultatul final.

Agenția Națională de Integritate a publicat, la data de 23 noiembrie 2015, un comunicat în care susținea că Emilia Arcan a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț în același timp cu funcția de administrator al SC Europandra SRL. Emilia Arcan a susținut de la început că nu este incompatibilă, fiindcă firma a fost închisă, dar că acest lucru nu a fost consemnat de Oficiul pentru Registrul Comerțului Neamț, deși documentele necesare au fost depuse.

”A fost o bucurie pentru mine să constat că astăzi s-a formulat pronunțarea și am aflat cu mare bucurie că am câștigat în această primă fază. Este adevărat, mai este încă o cale de atac și sunt convinsă că ANI va depune și contestație, dar pasul important este aici, la Bacău, pentru că instanța a analizat pe fond problema și a constatat că sunt nevinovată. Am mizat pe corectitudinea instanțelor de judecată, dar recunosc, de pe 24 martie, cînd s-a judecat procesul la Curtea de Apel Bacău, și până astăzi, când s-a dat pronunțarea, am acumulat niște emoții, firești, cred eu. Le mulțumesc avocaților de la Societatea Civilă Profesională de Avocați Mătășel și Mătășel, care și-au dovedit încă o dată profesionalismul, așa cum au făcut-o în foarte multe cazuri“, a declarat Emilia Arcan, președintele CJ Neamț.

Soluția Curții de Apel Bacău poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Emilia Arcan a declarant că nu va depune o plângere împotriva celor de la Registrul Comerțiului, și în cazul în care va câștiga definitiv, chiar dacă o eroare a lor pare să fi dus la această situație.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.