Parcuri cu fonduri externe

de | 09/04/2016 | Fără categorie

Primăria municipiului Roman intențonează să amenajeze două noi parcuri în oraș. Banii ar urma să vină de la Administrația Fondului pentru Mediu, iar proiectele au fost deja întocmite. Cele două parcuri vor deservi cetățeni din zona ANL și din zona Tic-Tac.

”Parcul Jora este în spatele blocurilor de la Tic-Tac, dinspre Miron Costin este o stradă care ajunge până în artera Roman-Vest, ea nu este reabilitată decât în zona blocurilor, iar în spate este o pădurice, o faleză, pe care am prins-o și pentru reabilitare. Nu e foarte mare, un hectar și jumătate, dar acolo este un loc unde se adunau tot felul de deșeuri, tot felul de materiale de construcții”, a afirmat Ovidiu Bojescu, city-managerul Romanului.

Conform proiectului, parcul Zăvoi, care are o suprafață de aproximativ patru hectare și jumătate, va fi amenjat special pentru tineri și va avea inclusiv o tiroliană pentru cei dornici de aventură. Tot ce mai trebuie sunt banii cu care să se realizeze aceste investiții. ”Ne pregătim pentru accesarea unor fonduri de mediu. Sigur, nu au apărut încă ghidurile de finațare, cum e normal în România și atunci sunt la stadiul de studiu de fezabilitate și sunt în lucru”, a adăugat Ovidiu Bojescu.

parcuri noi

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.