Excursii pentru persoanele din centrele sociale

de | 11/04/2016 | Fără categorie

Președintele Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan, a primit o solicitare mai puțin obișnuită din partea unui romașcan. Bărbatul a rugat-o pe șefa CJ Neamț să acorde o atenție mai mare centrelor pentru adulți din municipiul Roman pentru ca șefii acestor centre să … organizeze excursii. Romașcanul a dat exemplul centrelor din Păstrăveni și Războieni, care organizează anual excursii pentru rezidenți, spre diferență de centrul social de la Roman, unde nu s-a mai organizat o ieșire de mai mulți ani.

Emilia Arcan a dat asigurări că se va interesa și va sugera conducerii acestor centre să fie mai atentă la aspectul sesizat. În acelați timp, președintele Consiliului Județean Neamț a reafirmat că centrele de la Roman arată foarte bine și oamenii sunt tratați bine.

„Eu cunosc foarte bine că, de foarte multe ori, primesc informări de la centrele acestea sociale, prin care ne informează că se merge în grupuri organizate, la fel de fel de lăcașuri de cult, se merge în excursii pe timp de vară. Eu am fost în centrele acestea și spun cu toată sinceritatea, mi-a plăcut foarte mult modul cum sunt tratați, modul cum sunt cazați, modul cum sunt hrăniți oamenii care stau în  acele centre. Îmi pare rău să aud și lucruri din astea, că există nemulțumiri cu privire la plimbări. Vom pune un pic accent mai mult și pe acest segment”, a declarat Emilia Arcan.

Președinte CJ Neamț a făcut vizite neanunțate la centrele sociale încă de anul trecut. În urma acestor controale, la o parte a centrelor din județ au fost găsite și nereguli. Cea mai gravă situație a fost descoperită la un centru din Tîrgu-Neamț. În urma celor descoperite, directoarea de acolo a fost demisă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

3 Comentarii

  1. IULIANA NASTASE

    Este bine ca exista comunicare intre cetateni si administratie.

    Răspuns
  2. Victoria Paduraru

    O propunere binevenită!Administratia acestor institutii trebuie saă gaseasca solutii pentru organizarea excursiilor.

    Răspuns
  3. Dumea Florian

    In sfarsit,era si cazul,trebuie sa se gaseasca solutii pentru organizarea excursiilor !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.