Se schimbă buletinele. Cum vor arăta noile cărți de identitate

de | 11/04/2016 | Fără categorie

Conform unei proiect de lege inițiat în Parlament, actele de identitate se vor schimba și vor deveni asemănătoare cu cele ale majorității cetățenilor europeni.

Noul buletin va fi mai mic, de dimensiunea permisului de conducere și va conține mai multe date, la cele existente acum adăugându-se grupa sanguină, faptul că posedă sau nu permis de conducere auto și numărul asigurării sociale. Poate cea mai importantă schimbare va fi că nu va mai fi trecută adresa de domiciliu, inițiatorul legii, deputatul Mihai Aurelian, declarând că astfel, în caz de furt, hoțul nu va putea ști unde locuiți. Lipsa adresei mai înseamnă și că foarte mulți români ce nu au un domiciliu legal vor putea acum să aibă buletin de identitate.

Noile cărți de identitate vor avea CIP de memorie, dar la eliberare orice cetățean va putea solicita să i se emită un card de identitate fără cip.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.