Complice la falsificarea de permise auto

de | 21/04/2016 | Fără categorie

Lucian Corduneanu, un bărbat din comuna Oniceni, a fost condamnat miercuri, 20 aprilie, la un an și jumătate de închisoare pentru pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.  Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de trei ani, cu condiția ca inculpatul să se supună mai multor reguli, inclusiv aceleia conform căreia va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oniceni pe o perioadă de 140 de zile lucrătoare.

Lucian Corduneanu a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri oficiale. Conform  procurorilor, bărbatul făcea rost de permise auto britanice, pe care le vindea clienţilor din România care voiau să conducă fără a mai trece pe la şcoala de şoferi. Faptele au avut loc în urmă cu patru­-cinci ani, iar modalitatea de lucru era relativ simplă: Corduneanu primea diverse sume de bani pentru a aduce permise auto falsificate chiar din Marea Britanie; doritorii trebuiau să-­i înmâneze, pe lângă sumele de bani, o copie după cartea de identitate şi poze tip buletin. După ce primea comanda, bărbatul pleca în Regatul Unit şi făcea rost de documentele false. Anchetatorii au reuşit să probeze două fapte de acest tip; de la unul dintre clienţi, bărbatul a cerut 300 de euro, iar de la celălalt, 2.600 de lei. El a onorat comenzile, dar permisele auto au fost verificate de autorităţi în trafic şi s­-a constatat că acestea nu erau eliberate de statul britanic. Bărbatul condamnat miercuri, în primă instanță, mai are un dosar penal înregistrat cu privire la acelaşi tip de faptă şi a fost condamnat, în trecut, pentru furt şi violare de domiciliu, dar a fost eliberat condiţionat în 2004.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.