Bătrâni furați de „vânzători” ambulanți

de | 24/04/2016 | Fără categorie

Polițiștii Postului de Poliţie Stăniţa au fost sesizați despre faptul că în noaptea de 21 spre 22 aprilie, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa unei familii din localitate, de unde au sustras suma de 1.010 lei. Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit că în ziua de 19 aprilie, în jurul orelor 11.00-12.00, bătrânii au fost vizitaţi de două persoane necunoscute, o femeie şi un bărbat, care le-au propus spre vânzare pilote pentru aşternut și care au intrat în bucătărie şi în cele două camere ale locuinţei. Bărbatul de 80 de ani a cumpărat de la cei doi un două pilote cu suma de 145 lei, moment în care aceștia au putut observa locul unde bătrânii își depozitau economiile.

Într-un moment de neatenție, străinii au reușit să fure economiile bătrânilor. Din păcate, victimele și-au dat seama târziu că au fost furate, astfel că munca polițiștilor – pentru identificarea făptașilor și pentru recuperarea banilor – este destul de dificilă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Oamenii legii reiau sfaturile preventive privind săvârșirea infracțiunii de furt prin metoda împrietenirii, recomandând nemțenilor: ”Nu permiteţi străinilor să intre în casă sau în curte sub diferite pretexte: vânzarea/cumpărarea de produse, folosirea telefonului, a toaletei sau pentru a le oferi ajutoare sau bunuri, schimbul unor bancnote. Solicitați persoanelor, care se prezintă sub diferite calități, să se legitimeze.  Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă! Păstraţi documentele și bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră și nu divulgați aceste informații altor persoane. Nu vă lăsaţi tentaţi de preţurile produselor oferite spre vânzare de persoane necunoscute, întrucât acestea reprezintă doar mijlocul prin care infractorii urmăresc să intre în locuința dumneavoastră. Și, nu în utlimul rând, anunțați Poliția cât mai repede cu puțină, dacă ați devenit victima unor asemenea infractori!”, sunt doar câteva dintre recomandările polițiștilor.

Numeroase cazuri similare au fost înregistrate de oamenii legii în județ. Din fericire au fost și situații în care campaniile de informare și de prevenire s-au dovedit a fi utile, iar persoanele vizate nu doar că nu s-au lăsat păcălite, ci au putut da o mână de ajutor pentru prinderea celor care comit asemenea fapte.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Vasile

    Politaiii de la stanita nu pot prinde hotiii care furs pt ca au de stat in strada la bira sa sanctioneze soferii care circula pe acele strazi. Sa caute modive de sanctionare

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.