Ministrul Curaj trimite 300.000 lei la Roman

de | 25/04/2016 | Fără categorie

Noul sediu al Clubului Copiilor şi Elevilor din Roman, de pe strada Sucedava, a primit o nouă tranşă de finanţare pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a clădirii, un vechi corp al Şcolii nr. 2. Este vorba despre 300.000 de lei, iar vestea cea bună a venit de la Ministerul Educației – minister condus de Adrian Curaj – la începutul acestei luni. În toamna anului trecut, pentru același obiectiv,  Ministerul a mai făcut o alocare financiară de 120.000 de lei, bani din care s-a cumpărat și s-a montat tâmplăria pentru clădire și s-au executat și alte lucrări de interior. Pentru finalizarea investiției ar mai fi nevoie de 250 – 300.000 de lei.

Clădirea care va avea destinaţia de Club al Copiilor, fost corp al Școlii nr. 2, a avut parte de primele lucrări de consolidare, în perioada 1996 – 1998. În 2008, Clubul a fost nevoit să­şi găsească un alt spaţiu în care să­ şi desfăşoare activitatea, după ce noii proprietari ai clădirii de pe strada Cuza Vodă, Arhiepiscopia Armenilor din Bucureşti, au mărit chiria lunară de câteva zeci de ori. De atunci, gazdă a fost Școala ”Roman Muşat”, din cartierul Favorit. Din 1996 şi până acum, în clădirea de pe strada Sucedava s­-au investit aproximativ trei milioane de lei, inclusiv lucrările de consolidare din anii ’90. La Clubul Copiilor Roman sunt înscriși și urmează cursuri aproximativ 2.000 de copii din Roman şi localităţile arondate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.