Licitația pentru deșeuri va fi reluată

de | 27/04/2016 | Fără categorie

Autoritățile județului oferă tot felul de explicații cu privire la modul în care se derulează licitațiile pentru desemnarea operatorilor în cadrul proiectului Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județ. Licitația pentru zona Romanului va fi reluată, nu înainte de a fi scoasă din caietul de sarcini o condiție restrictivă. ”Este vorba de condiția socială pe care noi am inclus-o în caietul de sarcini, aceea conform căreia operatorul avea obligația de a angaja persoane din județ. Mi se pare normal să fie așa, ca o protecie socială și pentru că județul Neamț a contribuit cu o sumă importantă de bani pentru confinanțarea acestui proiect”, a afrimat Dan Manoliu, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.

Acesta nu a explicat de ce nu s-a prevăzut că o asemenea condiție va fi contestată. ”Din păcate, nu noi am semnat contractul, ci colegii noștri care vin din mandatul trecut și au asigurat conducerea județului. Cei de la Unitatea de Implementare ne-au cam lăsat baltă. Adică ni s-a finalizat contractul, bine-nțeles, cu ceea ce înseamnă condițiile contractuale, conducătorul respectiv al unității nu mai lucrează la unitatea respectivă, a fost preluată de o altă persoană. Cei care asigurau partea aceasta de implementare ne-au dat siguranța că totul este ok, că totul este perfect”, a mai spus Dan Manoliu.

La licitația pentru desemnarea operatorului pentru zona Romanului și a comunelor arondate s-a prezentat,  în luna martie, un singur operator.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.