Galerie foto: Ziua Veteranilor de Război

de | 28/04/2016 | Actualitate, Local

Garnizoana Roman a organizat joi, 28 aprilie, împreună cu Primăria municipiului Roman, un ceremonial militar – religios dedicat Zilei Veteranilor de Război. Activitatea a avut loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, unde au fost adresate celor prezenți mesaje de evocare a faptelor înaintașilor și felicitări veteranilor. Cei care au vorbit au fost președintele filialei Roman a Asociației Veteranilor din Roman – căpitan Gheorghe Bârjoveanu, comandantul Garnizoanei Roman – colonel Ioan Lahman și primarul municipiului Roman – Laurențiu Leoreanu.
Au fost apoi depuse coroane de flori din partea celor prezenți la Monumentul eroilor, iar la finalul evenimentului a avut loc defilarea Gărzii de Onoare. Ziua Veteranilor de Război a fost instituită prin hotărâre de Guvern în anul 2007 și se sărbătorește în fiecare an pe data de 29 aprilie. Anul acesta, acțiunea dedicată veteranilor de război a avut loc cu o zi mai devreme, fiindcă mâine, 29 aprilie, este Vinerea mare pentru mulți dintre romașcani.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.