Statui pentru două personalități romașcane

de | 04/05/2016 | Fără categorie

Nicolae Manolescu-Strunga și George Radu Melidon vor avea statui în apropierea obiectivelor care s-au materializat datorită contribuției directe a acestor doi romașcani. Senatorul de Roman Nicolae Manolescu-Strunga a fost cel care a donat terenurile și banii pentru ridicarea actualului sediu al Primăriei Roman. Clădirea a fost ridicată în perioada 1935-1937, de fiul lui Nicolae Manolescu-Strunga, ministrul Ion Manolescu-Strunga. Publicistul George Radu Melidon este cel care a înființat prima bibliotecă publică a Romanului, datorită unei donații personale consistente.

”S-a început turnarea soclului pentru statui. Pentru statuia din părculețul Primăriei, dedicată lui Manolescu-Strunga – care va fi într-o ședință de săptămâna viitoare declarat cetățean de onoare post-mortem – cel care a donat terenul pe care s-a ridicat palatul administrativ, dar și o mare sumă de bani, cu care s-a construit acest palat. Se toarnă un soclu și la Bibliotecă, unde vom amplasa statuia lui George Radu Melidon, cel care a înființat în Roman biblioteca publică”, a precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

soclu pregătit pentru bustul lui Nicolae Manolescu-Strunga

soclu pregătit pentru bustul lui Nicolae Manolescu-Strunga

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.