Monica Macovei: Alegerile locale care au început cu indicii puternice de fraudă trebuie amânate

de | 06/05/2016 | Politică

Printr-un comunicat de presă trimis astăzi prin e-mail, eurodeputatul Monica Macovei declară că din cauza numeroaselor indicii de fraudare a listelor cu semnături, alegerile ar trebui amânate.

„În Franța, nu trebuie nicio semnătură ca să candidezi la alegerile locale. Pentru Primăria Londrei trebuie 330 de semnături, pentru cea din Berlin trebuie 250 de semnături. Ieșim și noi din țarcul în care ne țin PSD și PNL? Fraudarea semnăturilor și schimbarea barierelor pentru o competiție liberă obligă Guvernul să amâne alegerile. Jocul în care regulile sunt fraudate trebuie oprit. Alegerile locale care au început cu indicii puternice de fraudă trebuie amânate. O hotărâre de Guvern, atât trebuie. Cine lasă alegerile să meargă mai departe, deși originalitatea semnăturilor și la PSD, și la PNL este încă anchetată penal, devine complice la fraudă. Ce este mai important? Alegeri la termen și fraudate sau alegeri amânate, dar corecte?”

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.