Cristi Baciu: „Voi face ca Horia să devină de invidiat!”

de | 15/05/2016 | Politică, Rural

Cristian Ioan Baciu, candidatul PNL pentru Primăria comunei Horia, a avut parte, săptămâna trecută, de un eveniment de lansare la care au fost prezenți mai mulți lideri politici liberali, printre care și președintele PNL Neamț. Deputatul Mugur Cozmanciuc, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, și-a arătat susținerea față de Cristian Baciu și a promis că va reveni la Horia în  următoarele săptămâni.

”Am venit aici cu drag și cu o promisiune pe care i-am făcut-o lui Cristi: că mai venim o dată, la o întâlnire mare și frumoasă, așa cum merită această comună. Horia este în zona metropolitană și vrem ca zona Romanului să fie una puternică. Așa cum domnul primar Leoreanu a făcut din Roman o perlă a zonei, un centru de dezvoltare, așa trebuie să facem toată zona. Și să nu vă-nchipuiți că dumnealui nu muncește pentru acest proiect. Dar nu poate munci singur. Pentru aceasta are nevoie de primari care să-i fie alături și care să-l sprijine. El vrea să obțină fonduri și proiecte pe tot ce înseamnă zonă metropolitană. Are proiecte și le va spune dumnealui. Vor veni investitori; ca aceștia să vină este nevoie, însă, de deschidere, de oameni cu gândire liberală, de oameni curați, de oameni care să fie și peste 30 de ani în fața dumneavoastră, a copiilor dumneavoastră și a nepoților dumneavoastră. Noi din aceste motive l-am invitat pe Cristi în echipă, de aceea l-am ales pe el. Pentru că am făcut și un sondaj de opinie și vă spun că el, Cristian Baciu, este pe primul loc în acest sondaj. Fraților, trebuie să înțelegem cu toții că este nevoie de schimbare. Noi suntem cei care vrem să aducem investitori, noi suntem cei care vrem să readucem acasă tinerii plecați în străinătate, noi suntem cei care susținem educația și sănătatatea și toți cei care gîndesc la fel ca noi să nu uite: să voteze PNL pe 5 iunie!”, le-a transmis celor prezenți deputatul Mugur Cozmanciu, președintele PNL Neamț.

Primarul municipiului Roman a vorbit despre proiecte în care și comuna Horia ar putea fi implicată sau despre proiectele care vor aduce un beneficiu locuitorilor acestei comune, precum este proiectul de modernizare a punții pietonale de peste râul Moldova.

”Am un proiect deosebit pentru faleza de pe râul Moldova, de pe malul Romanului. De ce nu s-ar extinde acest proiect și pe malul comunei Horia? De ce nu am face o zonă deosebită? O zonă luminată, de promenadă… Mai mult, îmi doresc să fac pe acest lac de acumulare o zonă plăcută, de agrement. Și puntea vreau să o modernizăm și să o luminăm. Eu văd comuna Horia ca fiind a noastră, din zona Roman Metropolitan, din coasta Romanului; putem avea o colaborare foarte frumoasă. Și vreau să vă aduc aminte că am avut cel puțin două proiecte pentru Horia, pe care eu le-am susținut și le-am adus: două drumuri. Am intervenit personal la regretatul președinte al Consiliului Județean Culiță Tărâță. Nu-mi pare rău, chiar dacă primarul actual a fost sprijinit de mine, l-am ajutat și, la un moment dat, nu a știut să respecte mâna întinsă. Eu spun doar atât: Cristi Baciu a venit alături de noi și l-am văzut ca un tânăr care este entuziast, care  vrea să învețe, energic, implicat, este un tânăr în care eu am încredere. Și vă spun așa: dacă dumneavoastră votați pe 5 iunie Cristi Baciu primar, Consiliul Local PNL la Horia și Consiliul Județean PNL, ca să-l avem pe domnul Mugur Cozmanciuc președinte, și dânsul și eu vom sprijini proiecte pentru Horia. Pentru că pe mine mă intersează să dezvolt Roman Metropolitan. În urmă cu o lună am discutat cu un investitor care a dorit să  vină la Horia și să facă o întreprindere, dar nu s-a putut. De aceea e nevoie de un primar care să se implice, căruia să-i pese de oameni. Pentru că Horia aici, pe E85, a așteptat prea mult. E momentul să se dezvolte, e momentul să urce pe scara comunelor europene. Eu chiar cred în Horia și cred în dumneavoastră, locuitorii din Horia. Haideți să-l ajutăm acum pe Cristi Baciu. Pentru că ajutându-l dumneavoastră pe el pe 5 iunie, va trebui să vă ajute el, pe urmă, timp de patru ani. Iar eu voi avea grijă să vă ajute patru ani”, a afirmat Laurențiu Leoreanu.

Discursul candidatului Cristian Baciu a fost succint, dar plin de  emoții. ”Probabil cei mai mulți dintre dumneavoastră mă știți de când eram angajat al Primăriei Horia. Și, dacă unii dintre dumneavoastră m-au uitat, deși, după cum ne salutăm nu cred asta, eu cu certitudine nu v-am uitat. Îmi amintesc de fiecare om care venea pentru documentații și de fiecare fermier care avea nevoie de ajutor cu APIA. Mă prezint în fața dumneavoastră din dorința de a schimba ceva. Eu vreau schimbarea. La fel ca dumneavoastră, și eu vreau să fiu respectat și eu vreau ca oamenii să plece mulțumiți după ce vorbesc cu autoritățile. Din postura de viceprimar am făcut tot ceea ce am putut, dar echipa în care se află actualul primar nu a fost una care să considere cetățeanul pe primul loc. Ori eu am principii și valori, iar acestea le-am regăsit la PNL. Știu că respectul nu se obține cerându-l, ci se câștigă prin atitudine și fapte. Tot ce am făcut până acum, fie în calitate de angajat al Primăriei, fie în calitate de viceprimar, a fost din respect pentru dumneavoastră. O parte aveți vârsta părinților mei. Alții sunteți de vârsta mea sau a surorilor mele. Cei mai tineri dintre dumneavoastră sunteți ca niște frați mai mici și, cu toții, suntem ca o mare familie. O familie pe care vreau să o reprezint cu cinste și la dezvoltarea căreia să contribuim împreună. Și, dacă îmi veți da votul dumneavoastră de încredere pentru a vă reprezenta ca primar în următorii patru ani, proiectele pentru Horia și Cotu-Vameș să știți că nu sunt deloc puține. Mi-am pus toate întrebările necesare și am decis să mă implic. Știu ce trebuie făcut și pot să fac. Cu ajutorul dumneavostră pe 5 iunie și cu ajutorul echipei PNL pe următorii patru ani vom face ca Horia să devină o comună de invidiat!”, a spus Cristian Baciu, candiatul PNL pentru funcția de primar al comunei Horia.

În cadrul evenimentului au fost prezentați și candisații pentru Consiliul Local al comunei Horia. Aceștia sunt: Viorel Murariu, Dumitru Cloșcă, Gheorghe Iancu, Ioan Ocheană, Alexandra Gură-Mare, Corneliu Iancu, Lucian Corban, Petru Ciuraru, Petru Sîrghi, Gabriel Teodorescu, Nicușor Amarghioalei, Constantin Nașcu,  Nelu Chițimuș, Elena Evu, Vasilica Grigoriu, Vasile Dănilă. Au mai vorbit celor prezenți Lucian Pelepco – candidat pentru funcția de consilier județean PNL, senatorul Eugen Țapu și avocatul Alin Antochi, recent înscris în PNL.

*acest articol este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Lepadatu Mariana

    Bravo …sper sa ai putetea sa duci comuna intr-o directie dreapta si corecta ….nu ca pana acum

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.