Copile cu prunci

de | 15/05/2016 | Fără categorie

Lipsa educației sanitare și a educației sexuale duce, în continuare, la multe situații în care tinere ce ar fi trebuit să se axeze doar pe viitorul lor și pe propria dezvoltare se trzesc în postura de a avea grijă de propriul copil. La nivelul județului Neamț, doar în primele trei luni ale anului, 34 de adolescente cu vârsta mai mică de 18 ani au devenit mame.

Cele mai multe situații de acest tip au fost la Roman (șase nașteri) și la Piatra-Neamț (cinci nașteri). S-au mai înregistrat cazuri de mame minore la Bahna (1), Boghicea (1), Făurei(1), Icușești(1), Oniceni(2), Pâncești(1), Poienari(1), Români(1), Valea Ursului(1), dar și în alte 12 localități din alte zone ale județului.

Conform organizației United Nation Population Fund (UNFPA), în România, în perioada 1999-2014 la fiecare 1.000 de mame, 36 au fost adolescente cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.