Secția de Psihiatrie, în casă nouă

de | 24/05/2016 | Fără categorie

Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal de Urgență Roman va funcționa într-un sediu complet modernizat. Această secție se află în zona Spitalului Vechi și are o capacitate de maxim 50 de paturi. Inaugurarea Secției de Psihiatrie se va face, oficial, pe data de 2 iunie. Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman (SMUR) consideră că, la acest moment, lucrările se ridică la toate standardele cerute de autorități.

”Costurile sunt aproape de un milion de lei în total, însemnând șarpantă, reabilitare termică și reparații capitale interioare. Proiectul a fost unul mai deosebit, în sensul că toate instalațiile sunt noi, instalațiile de care dispune această secție au fost realizate după noile norme ale ISU și sistemele de supraveghere și monitorizare au trebuit avizate. Am avut săptămâna ultima vizită de autorizare de la ISU, urmând să primim autorizația pentru această clădire; deci, vă dați seama, e un lucru extraordinar de bun să știm că o clădire are toate avizele și funcționează după ultimele norme în domeniu, atât sanitar, cât și ca protecție a incendiului și siguranței pacientului”, a afirmat Leonard Achiriloaei, director economic al SMUR.

Reprezentanții SMUR susțin că, la nivelul unității spitalicești mai este nevoie de modernizarea a încă trei secții: ORL, Anatomo-Patologică și Endocrine.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.