Ministerul Sănătății, de acord cu un punct de lucru pentru Ambulanța TIM

de | 24/05/2016 | Fără categorie

Ministerul Sănătății este de acord ca la Roman să funcționeze un punct de lucru al Unității de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean, special pentru ambulanța SMURD de Terapie Intensivă Mobilă (TIM).

Directorul general al Spitalului Municipal de Urgență Roman a explicat că luni, 23 mai, a primit o adresă de la Serviciul de Medicină de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății referitoare la reactivarea ambulanței TIM. Doctorul Maria Andrici a dat citire documentului primit de la Ministerul Sănătății: ”Având în vedere interpelarea formulată de senatorul Chelaru Ioan referitoare la operaționalizarea unei ambulanțe de TIM tip C1 în zona municipiului Roman (…) ambulanța să funcționeze în cadrul unui punct de lucru al UPU SMURD, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț care să fie înființat în sediul Spitalului Municipal de Urgență Roman. Personalul care deservește ambulanța tip C1 poate să fie reprezentat de medicii și asistenții medicali angajați cu normă de bază în cadrul Spitalului Roman, cu condiția ca aceștia să încheie un contract de muncă de lucru parțial sau un contract de prestări servicii cu Spitalul Județean Piatra-Neamț pentru activitatea desfășurată pe ambulanța SMURD – TM din cadrul viitorului punct de lucru din Roman al UPU Piatra-Neamț. În acest sens, UPU Piatra-Neamț va înainta o solicitare Comisiei interministeriale pentru suport tehnic în vederea obținerii avizului pentru înființarea unui punct de lucru la Roman. (…) Referitor la aprobarea unei linii de gardă suplimentară pentru echipajul TIM, comisia interministerială este de acord cu solicitarea, dar cu mențiunea de a se încadra în limita bugetului aprobat.”

La acest moment, ambulanța cu echipament de Terapie Intensivă Mobilă este ținută în garajul de la Piatra-Neamț al inspectoratului pentru Situații de Urgență. Autospeciala va ajunge din nou la Roman după ce Ministerul va elibera toate avizele pentru punctul de lucru.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.