Zilele Romanului în imagini: distracție în aer liber (mega galerie foto)

de | 24/05/2016 | Administrație, Local

Zilele municipiului Roman au însemnat, în a doua parte a programului pus la punct de administrația locală, seri cu muzică în centrul orașului.

Prima activitate a zilei de joi,19 mai, a însemnat bună-dispoziție și acțiuni utile pentru copii, odată cu deschiderea Orășelului Copiilor. La ora prânzului s-a deschis, oficial, Târgul Meșterilor Populari, iar apoi elevii liceelor din Roman au defilat la parada costumelor de epocă și au prezentat scente istorice legatede viața și personalitatea cărturarului Miron Costin. Ceva mai târziu au intra în peisaj Radu Valahu, multiplu campion la skandenberg, și Dan Stănescu, recordman la flotări.

În aceeași zi s-a desfășurat o conferință care a marcat prima ediție a Zilelor Spitalului Municipal de Urgență Roman. Seara de joi a fost a muzicii populare. Au urcat pe scena din centrul orașului Lorenna, Viorica Macovei sau Marius Zgăianu.

Vineri, 20 mai, s-a deschis noul sezon în ștrandul municipal. Față de anul anterior au fost aduse îmbunătățiri , astfel că, acum, în bilet va fi inclus șezlongul iar la dispoziția doritorilor de plajă sunt 1.000 de șezlonguri în jurul bazinelor. Lângă cele trei bazine a fost amenajat un teren de nisip, pentru volei, o altă surpriză fiind aceea că în bazinul pentru copii a fost pus un tobogan gonflabil iar în bazinul mare a fost pusă o trambulină gonflabilă. Seara a fost, din nou, dedicată pasionaților de muzică populară, romașcanii dansând pe muzica unor artiști precum Ion Paladi ori Silvia Semeniuc.

Sâmbătă, 21 mai, au evoluat pe scenă artiștii mai mici sau mai mari ai Romanului. Seara au răsunat în centru acorduri de pian, vioară, trompetă, chitară și  flaut, odată cu spectacolul oferit de elevii Școlii de Artă ”Sergiu Celibidache”. Apoi, sute de romașcani au aplaudat și au cântat, acompaniind artiștii orchestrei din cadrul Filarmonicii ”Mihail Jora” Bacău.

Zilele municipiului Roman s-au terminat duminică, 22 mai, cu un concert marca ABB Band, Sarmalele Reci și Zdob și Zdub.

Vă prezentăm o galerie foto extinsă, în ordine cronologică, a Zilelor Municipiului Roman.

[foogallery-album id=”12982″]

* acest articol este un advertorial

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

4 Comentarii

  1. pricope

    chiar nu inteleg ce fel de trust sunteti. (pupincuristi sau invidiosi pe realizarile altora?) pot sa marturisesc ca mi-e scarba de voi si de rahatul pe care il mancati. dat aveti si parti pozitive avelea ca sunt prosti care va urmaresc, mie personal mi-a sarit in ochi faptul ca ati fotografiat lucruri pe care eu le apreciez, si anume traditiile romanesti. stiu ca nu ve-ti posta acest coment, dar vreau sa stiti ca sunt InRoman si Imi Pasa…la multi ani roman la multi ani romascani.

    Răspuns
    • Gabriel Baciu

      Răspunsul e mai simplu decât pare: nu înțelegeți pentru că nu e nimic de înțeles. Nu suntem nici una nici cealaltă. De-a lungul Zilelor Romanului am fost prezenți la aproape toate evenimentele și am fotografiat cam tot ce am putut noi fotografia. Și iată fotografiile! Fără pupincurism și fără invidie vă prezentăm momentele pe care noi le-am surprins, cu bune și cu rele (fiecare interpretează cum vrea, mai ales în campanie electorală).

      Răspuns
  2. Mușatinii

    Felicitări pentru obiectivitate!! Fotografiile sunt de o calitate excepțională, iar momentele surprinse sunt departe de a fi părtinitoare. În Roman se întâmplă lucruri frumoase care merită prezentate. Ne-am săturat de știri negative, răutăți, manelism ș.a.

    Răspuns
    • Gabriel Baciu

      Mulțumim frumos. Din păcate, în zilele astea orice ai scrie sau ai face imediat ești catalogat de una din taberele electorale.

      Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.