„PACT a înviat în mine speranța că se poate și acasă”

de | 27/05/2016 | Politică

Mădălina Arcana s-a întors în România după 15 ani de locuit în Italia. A revenit acasă, în Rotunda, pentru că voia să facă ceva în România, în ciuda a ceea ce i-au spus toți cunoscuții la momentul aflării deciziei ei: că va regreta toată viața hotărârea luată.

Toată lumea mi-a spus, când a auzit de dorința mea de a mă întoarce acasă, că voi muri de foame aici, că nu voi avea ce face. Dar știu că voi face bine. Eu simt asta și nimeni nu m-a putut convinge să fac atfel.” Este în România de șapte luni și, în urmă cu două săptămâni nu știa că va fi membru de partid și că va crede cu atâta tărie în niște oameni pe care de-abia i-a cunoscut. Acum, Mădălina este membru PACT Doljești și este convinsă că implicarea politică este o altă decizie bună pe care a luat-o în ultimul an. ”Pentru mine, băieții de la PACT au fost un catalizator, au înviat în mine speranța că se poate și acasă. Cu ei mi s-a deschis orizontul și viziunea. Am făcut cea mai bună alegere din viața mea să mă întorc în țară și știu că voi da curaj și părinților mei să se întoarcă acasă, pentru că ai mei au 20 de ani de când sunt acolo și lor le e frică să se întoarcă, le este teamă de readaptare. Eu, fiindcă sunt aici, le dau și lor speranță să vină”, a spus Mădălina Arcana.

Modul în care Mădălina a intrat în partid este unul aparte, fiindcă a fost sceptică cu privire la oferta electorală a celor de la PACT. ”Îl cunoscusem cu o seară înainte pe unul dintre membrii PACT Doljești, iar a doua zi m-am dus la bazar la Adjudeni și era un domn cu fluturași. Și m-am dus și i-am zis, în glumă: ”Dă să văd și eu cu ce mă amăgești.” Am luat pliantul, l-am aruncat în geantă și am plecat acasă. Acasă am vrut să-l arunc, dar m-am gândit că ar fi bine să îl citesc prima dată. Când l-am citit am văzut că fiecare candidat este prezentat și cu vârstă și cu ocupație, cu realizări; am rămas impresionată plăcut, apoi am căutat informații despre PACT timp de trei ore pe internet, am citit tot ce s-a scris despre ei și am rămas surprinsă. A fost un efect de ”wow”, adică există oameni care chiar vor să facă ceva. Cel mai mult îmi place la ei că au principii sănătoase. Și apoi, că sunt tineri. Mă bucur enorm că m-au primit cu brațele deschise și sper ca și la Doljești să mărim echipa și să fim la fel de uniți ca cei de la Tămășeni, este extraordinar să faci parte dintr-o asemenea ehipă”, a mai zis Mădălina Arcana.

Acum, Mădălina este membru PACT Doljești și îi ajută, în cât a mai rămas din campania electorală, pe cei trei candidați pentru Consiliul Local Doljești: Ancuța Ionela Roca, Iosif Bulai și Marian Eusebiu Antalucă. Implicarea ei în acest partid a fost ca un preview al campaniei lansată de PACT: ”Dacă îți pasă, sună acasă!” În cadrul acestei campanii, tinerii comunelor Tămășeni și Doljești, plecați la muncă peste hotare, trimit mesaje video de încurajare pentru membrii PACT și transmit celorlalți cetățeni, prin intermediul rețelelor sociale, să iasă la vot pe 5 iunie.

*acest articol este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.