Și tu poți sesiza ușor neregulile la alegerile locale!

de | 27/05/2016 | Politică

Expert Forum, cu sprijinul Funky Citizens va organiza un centru de informare și asistență electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016. Cele două ONG-uri pun la dispoziția celor interesați platforma www.expertforum.ro/votcorect și numărul de telefon Telverde 0800 080 200, prin intermediul cărora vi se va răspunde întrebărilor legate de procedurile de vot și sesizarea neregulilor.

Platforma votcorect va conține un formular prin care orice cetățean poate sesiza nereguli din campania electorală sau din ziua votului. Fiecare dintre sesizările transmise va fi atent analizată și se va acorda asistență unde este cazul. Platforma va include și o secțiune cu răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de votare: proceduri de vot, noutățile legislative și practice legate de organizarea alegerilor, decizii ale birourilor electorale, procedurile de observare sau cele de sesizare a neregulilor. Cei interesați pot găsi pe site inclusiv modele de întâmpinări și plângeri.

Continuând experiența din noiembrie 2014, va fi pus la dispoziația cetățenilor un call center unde va funcționa în zilele de 4 și 5 iunie telefonul Telverde 0800 080 200. În preziua alegerilor, pe 4 iunie, programul de funcționare este 12 – 20, iar pe 5 iunie 6 – 23. Apelurile sunt gratuite din rețelele Telekom (Romtelecom, Cosmote), Orange, Vodafone, RDS si UPC.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.