Grenadă pe pășune

de | 30/05/2016 | Fără categorie

Un bărbat din localitatea Valea Ursului a anunţat duminică, 29 mai, dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că a descoperit o grenadă pe păşunea comunală, în timp ce se afla cu animalele la păscut. Echipa pirotehnică a unităţii, formată din doi subofiţeri, a ridicat o grenadă de mână defensivă, în vederea depozitării şi, ulterior a distrugerii în condiţii de siguranţă. Militarii au verificat zona, pe o suprafaţă de 200 de metri pătrați, dar nu au mai descoperit elemente de muniţie.

Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte modul corect de comportare la descoperirea acestora: Anunţaţi imediat evenimentul, prin apel la „112”; nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces; izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.