Votul diasporei pentru Tămășeni: „Dacă-ți pasă, sună acasă!”

de | 03/06/2016 | Politică

Reprezentanții PACT au lansat o campanie pentru cei plecați departe, dar care sunt interesați de ceea ce se întâmplă în comunitatea lor. Acum, la final de campanie, membrii PACT spun că toate mesajele pe care le-au primit înseamnă mai mult decât rezultatul alegerilor, fiindcă legăturile care s-au creat vor rămâne și după data de 5 iunie.

În cursul ultimelor 30 de zile am avut parte de multe întâlniri frumoase. O altfel de întâlnire a fost cea cu diaspora din Tămășeni și Adjudeni. Din comuna nostră sunt plecați în străinătate aproximativ 3.000 de persoane. Am intrat în contact cu aceste persoane prin intermediul mediilor sociale și prin intermediul prezenței noastre în presa romașcană, atât în presa scrisă cât și la TV. Pe departe cea mai interesată inițiativă de contact cu cei plecați din comuna noastră a fost proiectul: «Daca-ți pasă, sună acasă!». Apelul de a suna acasă a fost lansat de echipa Tămășeni-Adjudeni printr-un mesaj video înregistrat de candidatul nostru, Octavian Pârțac, însoțit de întreaga echipă de consilieri și de susținători. De asemenea, au fost făcute video-uri cu apeluri individuale, în care noi, cei din PACT, am rugat pe cei din străinătate să sune acasă și să roage întreaga familie să voteze echipa PACT”, a spus Iulian Bulai, candidat PACT pentru Consiliul Local Tămășeni.

Această inițiativă, «Daca-ți pasă, sună acasă!» a avut efectul bulgărelui de zăpada. Personal mă simt copleșit de toate aceste video-uri de susținere. Au avut un efect fantastic. Am primit mesaje de susținere din Austria, din Norvegia și Italia din mai multe orașe, din Irlanda, Anglia, Spania, Franța, Grecia chiar și din USA. Sunând acasă, cei de departe au reușit să-i convingă pe cei rămăși în Tămășeni și Adjudeni să ne susțină. Un fapt interesant este că duminica trecută am avut surpriza ca un susținător de-al nostru să își amâne zborul spre Londra pentru putea vota duminică, 5 iunie. De asemenea, avem susținători care se întorc acasă din străinătate doar pentru a vota. Este un fenomen fantastic de mobilizare a zeci de voluntari și foarte mulți susținători. Indiferent de cine va câștiga această campanie, noi deja credem că suntem învingătorii. Nu pentru că putem să prevedem ce se va întâmpla duminică, ci pentru că suntem convinși că în 26 de ani de democrație nu au mai existat asemenea campanii în mediul rural din România.  Toate felicitările și susținerea pe care le-am primit până acum sunt extraordinare. Am fost și rămânem o echipă care s-a solidarizat în jurul unui proiect minunat, iar valoarea acestei campanii este deja validată, indiferent de rezultatul de duminică. Mă simt privilegiat să fiu înconjurat de acești oameni frumoși din comuna noastră, merităm să câștigăm primăria, iar comuna merită să aibă la conducere o asemenea echipă de oameni noi și competenți”, a declarat Octavian Pârțac, candidat PACT pentru funcția de primar al comunei Tămășeni.

Iată câteva dintre mesajele pe care românii plecați, din Tămășeni și Adjudeni, peste mări și țări le-au transmis celor rămași acasă:

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.