Permise auto obținute cu sex și bani. Comisar reținut de procurorii DNA

de | 09/06/2016 | Fără categorie

Un comisar de poliție din Neamț, detașat cu serviciul în județul Covasna, a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită și complicitate la luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 8 iunie, a inculpaților: Ilie Cristian Filip, comisar de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Neamț, în prezent detașat la SPCRPCÎV Covasna, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (două fapte) și complicitate la luare de mită (trei fapte); Costel Adrian Anton, agent principal de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (14 fapte) și folosire abuzivă a funcției în scop sexual; Gabor Koter, instructor auto, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și trafic de influență.

”În perioada 16 ianuarie – 28 aprilie 2016, inculpații Filip Ilie Cristian și Anton Costel Adrian, având atribuții pe linia de examinare a persoanelor la proba teoretică și practică pentru obținerea permisului de conducere, atât singuri cât și împreună, au pretins și primit de la diferiți candidați sume de bani cuprinse între 100 lei – 1.000 euro și alte foloase necuvenite (ex. mese la restaurante). În același context, în perioada 7 martie 2016-20 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian, în aceeași calitate de examinator, a obținut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea.  Sumele de bani au fost remise celor doi inculpați atât personal cât și prin intermediari, unul dintre aceștia fiind inculpatul Koter Gabor, instructor auto la o școală de șoferi.
În perioada 21 – 25 aprilie 2016, Koter Gabor a pretins de la un candidat sumele de 1.200 de euro și 1.000 de lei și a primit o sticlă de coniac în valoare de 120 de lei, promițându-i că-l va ajuta să promoveze proba practică și teoretică pentru obținerea permisului de conducere, în acest sens susținând că are influență asupra unor examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna
”, se arată în documentul DNA.

Filip Ilie Cristian și Anton Costel Adrian urmează să fie prezentați Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticoruptie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. John

    Si te mai intrebi de ce sunt atatea accidente?!? Problema e ca nu sunt singurii de la Neamt cu astfel de preocupari. Sa fim seriosi, de unde case, masini, bani din niste salarii de bugetari?.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.